Opskift på flettet pizza.
Jeg tror at de fleste kender til, at have lyst til at spise pizza. Personligt kender jeg ikke selv nogen, der ikke ind imellem får lyst til at droppe madlavning og ringe og bestille en pizza.
Men jeg tror også at de fleste har prøvet at være i tvivl om det skal være en almindelig pizza, deep pan pizza eller indbagt pizza. Og ikke mindst være i tvivl om hvilket fyld der skal på. For selvom ”nummer 12 på den lokale” er super god, kan det jo godt blive lidt ens formet…
Så derfor begyndte jeg at søge lidt rundt omkring på nettet, efter anderledes opskrifter jeg kunne prøve.
Jeg kom forbi en masse forskellige sider med opskrifter med specielle ingredienser på pizzaen. Men faldt så over en anderledes opskrift, ikke bare på ingredienser men på formen!
Så i stedet for en rund pizza, skulle jeg nu i køkkenet og lave en FLETTET PIZZA.
Her kan I følge min fremgangs måde:
1) Lav en pizza dej og rul den ud, så den er firkantet.
Start med at smører tomat sovs ud på den midterste del.
2) Nu er du klar til at fylde din flettet pizza, med lækkert fyld!
Jeg har i dette tilfælde valgt: skinke, pepperoni, ost, hvidløg og chili.
3) Skær nu fra kanten ind til fyldet, på begge sider. Omkring 2 cm tykke rækker.
4) Nu er du klar til at flette din flettet pizza. Tag en række af gangen og læg over imod modsatte side og fortsæt så på anden side – og igen og igen. Indtil din pizza er flettet hele vejen.
5) Nu er din pizza flettet – til sidst, valgte jeg at ”pynte” den med lidt ost og pepperoni.
6) Sæt nu din flettet pizza i en forvarmet ovn, i ca. 12 min. Eller til den er gylden.
VELBEKOMME!
Nu når vi er i opskrifts hjørnet, tænker jeg at fortælle jer en af mine andre opskrifter.
Endnu en opskrift til nem, hurtig og lidt anderledes mad – som både kan bruges til frokost, en snack, forret eller aftensmad.
SAMOSA’ER – Samosa er en indisk snack. En trekantet dej pakke med fyld!
Min opskrift på samosa’er:
1) Svits kødet i lidt olie eller smør, tilsæt krydderier (jeg brugte en masse hvidløg og chili).
2) Kog ris og frostsne grønsager (jeg brugte ærter, majs og rød peberfrugt) – indtil de er 2 min. fra at være færdige (resten af tilberedningen sker i ovnen).
3) Rør kød, ris og grønsager sammen – smag til med krydderier.
4) Skær fillodej eller butterdej ud i firkanter.
5) Læg fyld i midten af firkanten.
6) Form den sammen til en trekant og tryk siderne sammen med en gaffel.
7) Pensel med æg eller mælk.
8) Så er dine samosa’er klar til at komme i oven – lige indtil de er gyldne og sprøde.