Lus

LUS – lusekammen reddet min weekend.

Lus “ÅH NEJ” Men lusekammen reddet min weekend.

I fredags på vej ned i børnehaven, for at hente min venindes datter, så jeg frem til en hyggelig babysitter weekend. En weekend med tegnefilm, slik og leg på legepladsen – med den lille skønne Fie på 5 år.

Da jeg kom ned til børnehaven var der en stor seddel klistret op på døren med overskriften ”TJEK FOR LUS”, men jeg tænkte egentlig ikke så meget over det og tænkte vis bare at det var en standart seddel.

Babysitter weekenden startede super godt. Da jeg trådte ind på gul-stue, kom Fie glad løbende hen til mig, med en tegning af hende og jeg, i hånden til mig. Men hurtigt efter Fie kom en pædagog også hen til mig og spurgte om jeg havde set seddel vedrørende lus ude på døren. Og ja, det havde jeg jo.. Pædagogen fortalte at mange af børnene, især pigerne med langt hår (som Fie har) har lus og at de havde lagt mærke til at Fie havde kløet sig meget i hovedbunden i løbet af dagen, så de havde tjekket, og jov… Hun havde også lus!

LUS!

Så håbet om en hyggelig weekend, blev hurtigt ændret – i hvert fald i mine tanker – til en weekend med problemer og en grædende pige.

Men så kom jeg i tanke om at min nabo (som har 2 piger og 1 dreng) tit har sagt mig, når vi stødte på hinanden på parkerings pladsen ”God aften – jeg skal ind og dræbe lus i ungernes hår – men heldigvis har vi en super nem kur” med et skævt smil..

Så i stedet for at skulle skynde mig ned på apoteket inden lukketid og købe alverdens luse-middel jeg ikke har forstand på, kunne jeg jo lige banke på og spørge til råds.

Og ja, ”super nem kur” havde hun ret i! De havde den smarteste lusekam (læs flere informationer om den smarte lusekam), så jeg kom hurtigt i gang med at kæmme Fie’s hår. Det er en elektrisk lusekam (som bare bruger et enkelt AA-batteri) man glider igennem tørt hår. Den siger en lille snurrende lyd indtil den møder en lus, så stopper lyden og et lille elektrisk stød går fra kammens tænder igennem lusene så de bliver dræbt øjeblikkeligt. Så fjerner man de døde lus med en lille tilhørende børste og genoptager så kæmningen.

Jeg var super glad for at jeg måtte låne denne lusekam hos min nabo. Så Fie og jeg alligevel kunne få en hyggelig weekend! Uden problemer med at Fie skulle sidde timevis i mit bad med en masse usunde shampooer i håret..

Så jeg skal helt sikkert købe denne smarte lusekam

– hvis nu mine babysitter børn skulle have lus en anden gang! 🙂