Kæledyr

Kat – mit valg af kæledyr.

Kat – At have kæledyr..

Her hos mig har jeg valgt at købe et skønt kæledyr, en sød rød huskat. Vi har i familien altid haft et eller andet form for dyr, fisk, fugle, høns, vandrende pinde, marsvin, hund og nu kat.

Jeg havde en periode, hvor vi ingen husdyr havde og det var da bare så kedeligt! Mangler en at kæle med.

Måske en hund?

Jeg tænkte meget på, at det var en hund, jeg ville have, elsker hunde, men de kræver, at man er meget hjemme, har masser af tid til at lege, når man kommer hjem og masser af tid til at gå med den. Den skal have masser af luft og løbeture. Og det er ofte en lang dag alene hjemme for sådan en, det er også dyrt at have hund, vaccination og klipning hver 2 eller 3 måned for de fleste hunde.

Katte:

Men så jeg begyndte at læse om katte, det havde jeg ingen erfaring med bortset fra dem man har hørt om og mødt hos venner og naboer. Jeg blev hurtig overbevist om, at det måtte jeg prøve, godt nok lever en kat også 10-13 år som en hund, så det er et stort ansvar og når man har taget en beslutning om at erhverve sig et levende væsen, så skal man indstille sig på at tage det ansvar alvorligt.

Jeg havde selvfølgelig hørt om kattepensioner hvor man kunne komme ud og se på katte, voksne som killinger, jeg ville gerne have en killing, for den kan man selv præge og oplære. Og når man ikke har prøve det før, er det rart med en lille sød kat man kan lære at kende.

Købet af min kat:

Jeg sad og kiggede i den blå avis på nettet, hvor der var killinger til salg, og der faldt jeg straks for en lille bitte en på kun 8 uger, rød og bare så flot. Normalt skal man ikke købe kat før de er 12 uger, det siger loven faktisk også, men denne havde ingen hjem og ville blive aflivet kort tid efter. Jeg tog ud til familien og så den og faldt selvfølgelig for den. Den blev købt og kom straks med hjem. 

Da vi kom hjem med katten:

Vi gav speciel baby katte mad, nu den var så lille, vi var til dyrelægen og den blev tjekket og fik de vacciner den skulle have. I de første måneder holdt vi den inde, så den voksede sig større og blev mere vant til os og omgivelserne, så begyndte vi at gå ud i haven med snor på så den kunne dufte til vores have og omgivelserne, en dag skønnede vi at den skulle prøve at gå ud uden snor, py ha det var et stort skridt for os og den, den skulle jo ikke blive væk. Men det gik så fint, den blev rost og fik mad hver gang den kom hjem og blev nusset for.

Nu er der gået 3 år og den elsker at komme ud og lege, så også at komme ind igen og få mad, blive kælet for og så sove i dejlige bløde varme senge eller stole.

Kattelem!

Vi har valgt at have katte lem, det gør at den om dagen selv kan gå ud og ind, så kan den underholde sig selv og besørge, når den skal. (Har dog også kattebakke inde).

Vi har talt med familien og naboer så varmt om vores kat, at naboen lige pludselig en dag kom og sagde at nu havde de også købt kat. Det var ikke nok at se vores løbe forbi i deres have. Nu leger de to sammen, det er så sødt at se.

Kat – min anbefaling:

Helt sikkert vil jeg anbefale enlige som familier – unge som gamle at have kæledyr, og kat er en let og overskuelig opgave. Dog er det jo ikke så let at tage på ferie, men der må man holde kontakt med naboer, venner eller kattepension. God fornøjelse!